Залиште Ваш номер і ми Вам перетелефонуємо:
ЗАМОВИТИ ДЗВІНОКЗАМОВИТИ ДЗВІНОК


Купити квіти до Івана Купала

7 років тому

Домівка  /  Без категорії  /  Купити квіти до Івана Купала

Одним із найколоритніших літніх свят є  свято Івана Купала , або, як кажуть в народі, Купайла.  Купити квіти для вінка стає основним завданням кожної дівчини. Це свято з давніх-давен є церковним. Виникло в честь дня народження Івана Хрестителя, який був мучеником та пророком. Він є найбільшим святим після Діви Марії. Пророк Іоан Хреститель  був сином священника Захарії та праведної Єлизавети з рідні Пресвятої  Богородиці. Молитви подружжя випросили народження довгоочікуваної дитини. Він був посланий Богом  аби приготувати вибраний народ  до визнання Ісуса Христа Месією. Коли вбивали дітей у Віфлиємі, Іоан зміг вижити з милістю Божою. Він виріс у пустелі, вже змалку готуючись до служіння Господу Богу. Та в тридцятирічному віці Бог прикликав його служити і проповідувати єврейському народові. Проповідував Святий Іоан на берегах Йордану.  Саме туди і явився до нього Ісус Христос.

Найбільшу пошану серед інших Святих має Іоан Хреститель, адже протягом року є аж шість церковних дат на його честь.  Саме в честь його народження відзначають 7 липня, а за старим календарем 24 червня.

 Святкування Івана КупалаІвана Купала

В кожного із нас літнє свято Івана Купала асоціюється з плетінням квіткових віночків. Купити квіти для вінків можна в нашому інтернет-магазині із безкоштовною  доставкою. Народні традиції та обряди пройшли через багато століть до нас. Гуляння на Купала повертають нас назад у ті часи, коли люди свято вірили в обрядовість.  Тоді і святкували Івана Купала 22 червня  у час літнього сонцестояння, коли сонце підіймалось найвище та віддавало найбільше тепла для людей та всього рослинництва, яке в цей час найбільше розцвітало, росло та примножувалося. Квіти розросталися запашними ароматами. Тоді наші предки могли зірвати будь які природні польові квіти для цього свята, а тепер можливість купити квіти вже не є рідкістю. Купала є символом плодючості та розростання.

Головними персонажами свята є Купало та Марена, які символізують відповідно сонце та воду. Цими героями можуть бути хлопець та дівчина, а можуть стати і опудала. Поєднання чоловічої та жіночої стихії породжує нове життя, яке символізується вербою. А в центрі святкування завжди є купальський вогонь, який повинен горіти впродовж усієї ночі. Запалюють цей вогонь чотири хлопці із смолоскипами, які символізують чотири сонця, тобто чотири пори року. Дівчатам ж необхідно купити квіти або знайти польові для плетіння вінка. Тоді вони ввечері пускають вінки у воду. А хлопці в свою чергу повинні дістати вінок дівчини із води – жіночої стихії  та вже разом із нею перестрибнути вогонь. Під час гулянь на Купала завжди лунають гучні купальські пісні та танці.

А коли свято стихає традиційно запалюють вогники із купальського вогню та пускають їх по воді, таким чином вшановують наших предків. Потім сідають за святковий стіл із молитвою за предків та літнє сонце.

Плетемо вінок на Купала разомВінок до Іана Купала

Як і зазначали,  купити квіти ми можемо всюди, проте у Купальську ніч особливої чарівності набувають польові та лісові квіти. Напередодні Івана Купала дівчата збирали польові квіти в лісовій місцевості. У їхній склад обов’язково повинен був входити барвінок. Тоді вони їх плели, сідаючи у коло та співаючи пісень. Для того , щоб вінок вийшов міцний потрібно взяти три рослини та почати плести немов косу. Коли сплели перший завиток, посередині потрібно вплети другий . Квіти треба укладати дуже щільно, щоб Ваш вінок набув пишності. Кожна дівчина плела два вінки. Тоді вони підіймали вінки над головою до сонця та йшли до водойми. Неймовірно чарівні плетені вінки можна сформувати сьогодні не лише із польових квітів, які потрібно шукати в лісі, але із штучних, які можна отримати вибравши категорію купити квіти.