Залиште Ваш номер і ми Вам перетелефонуємо:
ЗАМОВИТИ ДЗВІНОКЗАМОВИТИ ДЗВІНОК


Види сортів троянд

7 років тому

Науковий підхід до визначення сортів троянд

Домівка  /  Без категорії  /  Види сортів троянд

У продовження опису троянд із наукової позиції варто звернути увагу на середовище, у якому  зростають квіти, оскільки вони вимогливі до ґрунтів, напрочуд  добре ростуть троянди на чорноземах із високим вмістом органічних речовин. Найкраща пора для висадження троянд це осінь та весна. Ми продовжуємо описувати цікаві факти про троянди та звертаємо Вашу увагу на те, що Ви зажди зможете купити квіти  у нас на сайті та замовити послугу «доставка квітів».

Садові троянди діляться на групи в залежності від їх походження, декоративних якостей і біологічних особливостей. Наводимо коротку характеристику найбільш поширених садових груп і сортів.

Одна із найбільш пишно цвітних видів троянд є троянда Грандіфлора. Рясне цвітіння троянди доволі подібне із чудовим видом  троянди флорибунди. А от форма квітки як у чайногібридних, хоча перевершують їх за темпами зростання. Троянди виду  Грандіфлора цвітуть рясніше за троянди виду чайногібридні, також вони більше зимостійкі.

Наступнийм цікавим видом є троянди виду «Королева Єлизавета». Даний вид виведений у 1954 році внаслідок схрещування сортів « Lotte Armstrong» та «Floradora». Кущі троянди високі, густі із міцними пагонами. Троянди цього виду славляться крупним та блискучим  листям, відповідно бутони із яскраво рожевим відтінками, шириною до десяти сентиментів.  Даний вид троянд славиться надзвичайно рясним цвітінням та застосовується для групових посадок.

Цікавим видом троянд є вид «Монтезума»,  який виведений у 1955 році від схрещування сортів «Фандаго» та «Floradora». Кущ цього неймовірного виду троянд сильнорослий та компактний водночас. Бутони красивої троянди довгі та гострі, а листя надзвичайно велике та шкірясте. Особливої уваги заслуговуює колір бутонів квітів, а саме темно-оранжево-червоні  надзвичайно красивої форми та вигляду. Бутони троянди із високим центром шириною до десяти, одинадцяти сантиметрів у діаметрі. Даний вид троянд придатний для групових посадок, зрізу та вигонки.

Оригінальний вид неймовірної краси та стилю є вид троянд «Гора Шоста». Даний вид виведений у 1963 році шляхом схрещування сортів «Queen Elizabeth» та «Blanche Malierin». Кущі даного виду високі та прямі із міцними пагонами. На відміну від інших видів листя даного виду світлі. Вид троянд характеризується гострими та довгими бутонами. Квітки троянди білі та чашоподібні, шириною у діаметрі до одинадцяти сантиметрів, надзвичайного аромату та забарвлення. Як і попередні види даний вид троянд  застосовується для групових посадок та зрізу.

Особливої уваги заслуговує цікавий вид троянд «Кордеса», який отриманий від гібрида троянди ругози. Цей вид троянд відрізняється сильнорослими частими плете видними пагонами . Троянди рясно цвітуть до пізньої осені. Особливо стійкі до холоду та грибних хвороб.

Наступним видом троянди, про який хотілося б розповісти є вид «Майголд», виведений у 1953 році. Даний кущ сягає висоти до двох метрів. Характеризується великим та блискучим листям, колір пелюсток бронзово-жовтий, величиною у діаметрі до десяти сантиметрів. Даний вид стійкий до  морозів та як і інші види застосовується для групових посадок.

Цікавим до опису видом троянд є неперевершені мініатюрні троянди. Вперше завезені у Європу із Китаю у 1830 році. На перший погляд подібні із поліантовими троянами, але відрізняються більш дрібними квітками, розміром листя та висотою зростання. Кущі троянди низькі висотою до двадцяти сантиметрів, компактні та сильно розгалужені. Колір квітів різноманітного забарвлення до двох сантиметрів у діаметрі. Рясний цвіт троянд із особливими ароматом надзвичайно приємно милує око шанувальників.  Троянди особливі квіти, напевно саме тому вони такі  багаті на різноманітні види та сорти.